Nedelja 10.10.2010.
08:00
Vesti

Boje su imperativ

Somot i tvid su ''in''

Ako ste naučili osnovna pravila privlačnog i zanimljivog odevanja, odnosno slaganje boje čarapa sa pantalonama i kupovinu odeće koja vam nije velika, ali ni mala, pravi je trenutak za neka nova pravila.

Dakle, čarape možete da sparite i samo uz kaiš ili neki drugi modni detalj. Tako se recimo u prestonici mode Italiji smatra vrlo privlačnim sparivanje kaiša sata sa bojom čarapa, a svetski stilisti su to prihvatili kao vrhunac savršenog stila.


Poslednjih godina muškarcima se stalno nameću, naročito u zimskim kolekcijama, boje. Spretniji mužjaci su nekako uspevali da ih zaobiđu u širokom luku, ali su sad stigli do ćorsokaka jer su ove sezone boje obavezne.

Tako crna kožna jakna u kojoj ste uspevali od kraja devedesetih da provučete kao dobro obučen momak, više nije dovoljna. Oblačenje u crno i džins je dozvoljeno jedino u "Dolče i Gabana" varijantama, a za sve ostalo morate da se potrudite.


Muška moda pomno prati žensku. Parovi sličnog stila oblačenja su uvek zapaženi, što su još davnih dana na početku zabavljanja nametnuli Dejvid i Viktorija Bekam, kad su oboje bili obučeni u meku, crnu kožu. Kao i kod dama, i kod muškaraca su ove godine poželjni, somot, tvid, karo, pa čak i pliš. Ne morate da imate crveno plišano odelo, dovoljna je i dobra plišana dukserica s kapuljačom i bićete momak od stila.

U carstvu džempera


Ipak, osnova muške garderobe je džemper. Opredelite se za kvalitet, a tu je kašmir imperativ. Džemper ne mora da bude debeo da bi bio topao. Jednobojni vuneni džemper kupite u nekoj veseloj boji, oranž ili tirkiz, ali je zanimljiv i travazeleni. U slobodno vreme poželjno je da nosite retro džemper sa etno- šarama, koji podseća na ručno pletenje.

2024 © - Vesti online