Petak 20.11.2009.
01:47
Vestionline

Petrović: Hrabrom igrom do trijumfa

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 76:73 u osmom kolu NLB lige, a trenutak koji je presudio "večiti derbi" bila je trojka Morisa Bejlija na devet sekundi do kraja meča.

Trener košarkaša Crvene zvezde Aco Petrović rekao je da je njegova ekipa do pobede nad Partizanom došla zahvaljujući hrabroj igri i dokazala da ima kvalitet.

"Odigrali smo izuzetno dobru utakmicu, najbolju u dosadašnjem delu sezone. U prvom poluvremenu smo imali dobar period kada smo poveli sa deset poena, ali smo greškama dozvolili Partizanu da se vrati. U drugom poluvremenu su obe ekipe bile pod velikim nabojem, ali smo odigrali pametno i hrabro. Pokazali smo da ovaj tim može da igra dobro i kvalitetno. Ipak, na poluvremenu sam skrenuo igračima pažnju na neke stvari koje su bile loše i rekao im da moraju da igraju bolje", rekao je Petrović na konferenciji za novinare posle meča.

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da su strah, neiskustvo i nedostatak agresivnosti presudno uticali na poraz njegove ekipe.

"Nismo, pre svega, psihološki ušli u utakmici kako je trebalo. Igrači su se uplašili i nisu iz tog straha uspeli da pronađu motivaciju za agresivnu odbranu i skok, a bili su paralisani i u šutu. Obe ekipe su imale podjednak broj izgubljenih lopti, ali su ih moji igrači gubili u odlučujućim momentima, a uz to smo i veoma loše šutirali penale. Vreme je da se igrači dobro zamisle. Ako su odlučili da budu igrači, ne smeju da se plaše, iako stoji činjenica da je mnogima ovo bio prvi večiti derbi u karijeri", zaključio je Vujošević.

2024 © - Vesti online