Petak 08.10.2010.
15:54
Vestionline

Okazaki srušio "gaučose", Brazil lako sa Iranom

Iako je reprezentacija Argentine bila bolji rival na prijateljskom meču koji je održan u Saitami, domaća selekcija je pobedila minimalnim rezultatom, a gol vredan trijumfa postigao je Okazaki u 19. minutu utakmice.

Selektor Argentne Serhio Batista izveo je najjači tim "gaučosa" sa Lionelom Mesijem, Karlosom Tevesom i Dijegom Militom. On je doživeo prvi poraz na klupi Argentine od kada je preuzeo nacionalni tim od Dijega Armanda Maradone.

Na klupi Japana debitovao je Italijan Alberti Zakeroni, koji je doživeo ovacije po završetku meča, jer je azijskoj selekciji doneo prvu pobedu u međusobnim susretima protiv Argentinaca. Zakeroni je na klupi Japana zamenio Takešija Okadu, koji je podneo ostavku posle prvenstva sveta u Južnoj Africi.

Fudbalska reprezentacija Brazila ostvarila je ubedjivu pobedu nad selekcijom Irana rezultatom 3:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Abu Dabiju.

Vodeći gol za "karioke" postigao je Dani Alveš u 14. minutu, a na 2:0 povećao je Aleksandre Pato u 69. Konačan rezultat 3:0 za petostruke prvake sveta postigao je Nilmar u poslednjim trenucima utakmice.

Novi selektor Mano Menezes odlučio je da u susretu sa Irancima šansu ukaže uglavnom igračima koji nemaju veliku minutažu u nacionalnoj selekciji.

2024 © - Vesti online