Petak 08.10.2010.
15:33
Tanjug

SNS: Vlada ugrožava evropske integracije

"Jedan od osnovnih pokazatelja za to je kašnjenje koje Vlada Srbije svojom nekativnošću pokazuje kada je u pitanju zakonodavna inicijativa prilikom donošenja evropskih zakona", rekao je Selaković na konferenciji za novinare.

Evropa ne sme da čeka: Nikola Selaković

On je kazao da je u periodu od aprila do juna ove godine za kada je, prema njegovim rečima, bilo planirano donošenje deset zakona, vlada uputila četiri zakonska projekta, a od planirana 63 podzakonska akta u prvoj polovini godine doneto 11.


Selaković je ponovio da naprednjaci zahtevaju vanredne parlamentarne izbore što pre, jer su "pogubne posledice" aktuelne vlasti sve vidljivije.

"SNS zahteva da se sva ministarstva koja loše obavljaju dužnosti suoče sa svojom odgovornošću i daju građanima pravo da ponovo biraju vlast i svoju budućnost", rekao je Selaković.

On je istakao da, prema najnovijem izveštaju o poslovanju koji je izdala Agencija za privredne registre, domaća privreda ne ostvaruje dobitke, kao i da ekonomsko -privredna kretanja idu u suprotnom smeru od zacrtanog plana za 2009, a da će ''situacija u 2010. godini biti još gora''.

2024 © - Vesti online