Četvrtak 07.10.2010.
21:13
Vestionline

Rušenje privremenih romskih domova

Od nemila do nedraga...

Direkcija je saopštila da je uklanjanje eksproprisanog objekta u Vojvođanskoj ulici, za koji je grad Beograd dodelio propisanu nadoknadu, preduslov za nastavak radova na izgradnji Vojvođanske ulice.

U saopštenju se kaže da su na ovoj lokaciji iskorišćene sve prethodne zakonske mogućnosti u okviru rešavanja imovinsko-pravnih odnosa oko "oslobođenja trase predviđene za izgradnju saobraćajnice", zbog čega se pristupa prinudnom iseljenju bespravno useljenih lica i uklanjanju objekta koji se nalazi na trasi izgradnje.

"Direkcija nema zakonskih mogućnosti za zbrinjavanje bespravno useljenih lica, i zato od 2003. godine do danas, iz humanih, socijalnih i ekonomskih razloga nije pokretan postupak izvršenja rešenja o iseljenju", saopštila je Direkcija.

U objekat su se, kako je saopšteno, u tom periodu bespravno uselila i druga lica kojima nije odobren privremen smeštaj 2003. godine.

"Prema dokumentima koja su bespravno useljena lica prezentovala u postupcima pred nadležnim organima, više od polovine ih ima prebivalište na nekoj drugoj lokaciji, dok ostala lica nisu mogla da predoče lična dokumenta", navodi se u saopštenju.

Uklanjanje objekta u Vojvođanskoj ulici, koji je eksproprisan i raseljen, neophodan je zbog nastavka radova početih pre tri godine, kada je Direkcija izvela radove u dužini od 900 metara, na delu od raskrsnice sa ulicom dr Ivana Ribara do dela iza ulice Dušana Vukasovića.

"Rekonstruisana Vojvođanska ulica koristiće se i za međugradski saobraćaj pošto će preko saobraćajnice T-6 biti direktno povezana sa obilaznicom oko Beograda, koja povezuje autoput Beograd-Zagreb, kružni put i autoput Beograd-Niš", stoji u saopštenju.

2024 © - Vesti online