Četvrtak 19.11.2009.
16:48
Vestionline, Tanjug

Srbija u drugom šeširu za prvenstvo Evrope

Nakon što su juče završene kvalifikacije za prvenstvo sveta, UEFA je danas objavila konačnu rang listu evropskih nacionalnih selekcija, na osnovu koje su određeni sastavi šešira.

Srbija se nalazi na 14. mestu u Evropi, što znači da je ušla u drugu kvalitetnu grupu.

Nosioci grupa na žrebu, koji će biti održan 7. februara u Varšavi, biće Španija, Nemačka. Holandija, Italija, Engleska, Hrvatska, Portugalija, Francuska i Rusija.

Pored reprezentacije Srbije, u drugom šeširu biće još Grčka, Češka, Švedska, Švajcarska, Turska, Danska, Slovačka i Rumunija, a u treći šešir su ušli Izrael, Bugarska, Finska, Norveška, Republika Irska, Škotska, Severna Irska, Austija i Bosna i Hercegovina.

U četvrtom šeširu su Slovenija, Letonija, Mađarska, Litvanija, Belorusija, Belgija, Vels, Makedonija i Kipar, a u petom Crna Gora, Albanija, Estonija. Gruzija, Moldavija, Island, Jermenija, Kazahstan i Lihtenštajn.

Najslabije rangirane ekipe, koje će se naći u šestom šesiru, su Azerbejdžan, Luksemburg, Malta, Farska Ostrva, Andora i San Marino.

Direktan plasan na prvenstvo Evrope obezbedili su organizatori završnog turnira Ukrajina i Poljska, a 51 nacionalna selekcija žrebom će biti raspoređene u devet kvaklifikaconih grupa. Šest grupa imaće po šest timova, a preostale tri po pet. 

2024 © - Vesti online