Sreda 06.10.2010.
22:05
Blic

Lajko Feliks besplatno u Beogradu

Lajko Feliks, legenda

Lajko Feliks dve godine nije nastupao u glavnom gradu, te je ovo ekskluzivna prilika da Beograđani ponovo osete autentični doživljaj koji predstavlja svaki nastup ovog virtuoza.

- Osnovu moje muzike čini osetljivost i izrazit zvučni kolorit instrumenta. Ne donosim nikakav novi muzički stil, samo hodam svojim putem, improvizujem i komponujem. Ne pravim razliku među muzičkim pravcima: sviram tradicionalne, klasične, rok, bluz, džez, i imrovizovane kompozicije - objašnjava Lajko Feliks svoj autentični umetnički izraz.


Feliks je violinista svetskog ugleda. Bio je član mnogih muzičkih sastava, nastupao je sa poznatim japanskim butoh plesačem Minom Tanakom, francuskim "Noir desir“ sastavom, a zajedničke koncerte održao je i sa velikanima balkanske muzike: Aleksandrom Balaneskuom i “Orkestrom Bobana Markovića”.


Feliks je nastupao širom sveta, objavio je 13 albuma, piše i muziku za film i pozorište. Igrao je glavnu ulogu u filmu "Delta" Kornela Mundruča, a muzika koju je komponovao za ovo ostvarenje donela mu je priznanje za najbolju filmsku muziku te godine u Mađarskoj.

2024 © - Vesti online