Četvrtak 07.10.2010.
02:12
Srna

RS: Pretio čoveku ''zoljom'' da mu vrati pare

Bero se sinoć oko 22.45 časova dovezao svojim automobilom "golf dva" do kuće Fatime Imširević (50) u mestu Blagaj Rijeka u Novom Gradu i uz pretnju raketnim bacačem "zolja" tražio njenog sina Sanela, koji mu je dužan novac, i zapretio da će, ako mu ne vrate novac, dići u vazduh kuću i zapaliti dva njihova putnička autombila.

Više se ne preti nožem, ii pištoljem, već zoljom...
 



Pripadnici Policijske stanice Novi Grad uhapsili su Beru posle čega su izvršili pretres njegove kuće u kojoj su pronašli jedan raketni bacač "zolju", dva bacača raketa, tri tromblonske mine i jednu kumulativnu tromblonsku minu. Posle kriminalističke obrade Bera je pušten na slobodu.

Kod šezdesetogodišnjeg Milana Mihajlovića iz Laktaša pripadnici policije pretresom porodične kuće pronašli su četiri crne ručne bombe, 507 puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra, četiri metka za pištolj kalibra 7,62 milimetara, šest raznih okvira za automatsku pušku i drugo.

Pripadnici policije CJB Banjaluka će nadležnim tužilaštvima protiv oba lica podneti izveštaj zbog ugrožavanja bezbednosti i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Treba napomenuti da je juče u BiH zabeležen još jedan incident gde je korišćen raketni bacač ''zolja''. Tako je grupa razbojnika danas je na magistralnom putu Grude-Pribalj opljačkala blindirano vozilo agencije za obezbeđenje "Puma" iz Banjaluke, koje je prevozilo, kako se spekuliše, između dva i pet miliona evra iz mostarske "Unikredit" banke.

2024 © - Vesti online