Četvrtak 19.11.2009.
14:50
Tanjug

U petak i subotu završnica Kupa Srbije

Sutra će u prvoj polufinalnoj utakmici od 20 časova igrati Partizan i Beograd, a sat kasnije u drugom polufinalu sastaće se Vojvodina i Niš. Finale je na programu u subotu od 14,30 časova.

Apsolutni favorit za osvajanje titule je Partizan, koji od osamostaljenja Srbije još nije doživeo poraz u domaćim takmičenjima.

"Uz poštovanje prema rivalu, mislim da Beograd ne može da nas iznenadi. Bolji smo i siguran sam da ćemo igrati u finalu. Tu će već biti druga priča, jer će nam protivnik sigurno biti Vojvodina, koju izuzetno cenim. U taj duel ćemo ući kao da se radi o finalu Evrolige", rekao je trener Partizana Igor Milanović.

Vaterpolisti Vojvodine postali su pravi hit, ne samo u Srbiji, već i u evropskim okvirima. Plasirali su se u Evroligu, a takmičenje u Evrointer ligi počel su pobedama protiv dve mađarske ekipe. Sve to nagoveštava da bi borba za trofej prvi put mogla da bude neizvesna.

"U ovom trenutku ne razmišljam o finalu, već samo o Nišlijama, koji su nam u prošlosti bili nezgodan rival. Sada smo favoriti i spremni smo za tu ulogu", rekao je trener Novosađana Dejan Stanojević. 

2024 © - Vesti online