Sreda 06.10.2010.
15:16
Tanjug

Pojačano prisustvo policijskih snaga na severu Kosova

 Na severu Kosova od početka jula dogodilo se nekoliko incidenata među kojima i par ubistava i nekoliko pokušaja ubistva
 

Medić je u izjavi Tanjugu rekao da se radi o kontinuiranom procesu čiji je cilj suzbijanje kriminalnih aktivnosti u ovom delu Kosova.


U severnom delu Kosovske Mitrovice pripadnici Kfora, KPS i Euleks policije i ovog jutra se mogu videti u mešovitim gradskim zonama gde pored Srba žive Albanci i pripadnici drigih nacionalnih zajednica.


Pripadnici izvršnog i specijalnog odeljenja policije Euleks uhapsili su u ponedeljak na severu Kosova jednu osobu koju optužnica tereti za ubistvo, nedozvoljeno posedovanje oružja i izazivanje opšte opasnosti.


Radi se o kosovskom Srbinu D.V. iz Leška, preneli su pojedini kosovski mediji, a istragu protiv njega vodi policija Euleks pod nadzorom tužioca Euleksa u Okružnom sudu u Mitrovici.


Komandant Kfora Erhard Biler rekao je juče da će i Kfor podržati Euleks i KPS u uspostavljanju reda i bezbednosti na severu Kosova i da se neće tolerisati nikakvi nasilnički činovi u ovom regionu.


Biler je dodao da nisu dovoljni samo vojni i policijski zadaci već da je potreban dijalog između lokalnih faktora i ljudi odgovornih za bezbednost.

2024 © - Vesti online