Sreda 06.10.2010.
17:06
Vestionline

Sa trobojkom na haubi kroz Hrvatsku

"Prošao sam put od Istre do Prevlake i sada idem nazad preko Makarske, Splita i Zagreba prema Šidu, gde ću srpske zastave zameniti hrvatskima, pa produžiti preko Beograda do makedonske granice. Putujem hrvatskom obalom četiri dana i ni jedan incident mi se nije dogodio", rekao je Cvetković za "Slobodnu Dalmaciju".

"Pre mesec i po dana letovao sam u Cavtatu i Dubrovniku, gde su mi se na vozilu dogodila dva oštećenja. Međutim, ljudi s recepcije hotela i restorana bili su toliko ljubazni da mi pomognu da popravim auto da sam odlučio da napravim “štih probu” i prođem Hrvatskom sa srpskom zastavom, kako bih pojedincima dokazao da Hrvatska nije nesigurna turistička destinacija. Evo, uspeo sam", rekao je Stefan.

Vlasnik lokalne televizije iz Bele Crkve je još početkom septembar najavio svoju ekspediciju po hrvatskoj obali, a prvobitna namera mu je bila da na put krene "yugom" umotanom u srpsku zastavu. 

"Ja sam auto iz Srbije, ali nisam ništa kriv, vozi me čovek, a ne Srbin ili Hrvat", bio je natpis koji je Cvetković planirao da stavi na "yuga" obojenom u crveno, belo i plavo. Tada je rekao da je njegovo putovanje u Hrvatsku sa srpskom zastavom "protest protiv mediokriteta na obe strane granice koji ne žele stvari da vrate u normalu".
 

Na svom novom proputovanju kroz Hrvatsku Stefan Cvetković je susreo prijatelja sa studija u Novom Sadu. Popili su zajedno piće u kafiću “Zagreb” na samoj obali. Pred zgradom gradske uprave naišao je dogradonačelnik Ante Novak i pomerio znak “rezervisano” s parking mesta kako bi Cvetković mogao da “uparkira” svoj zastavama okićeni "opel".

2024 © - Vesti online