Sreda 06.10.2010.
16:04
Srna

Hilarine kolege stižu u Beograd

Hilari Klinton

"Politika" piše da je za sada jedino izvesno da će se ona sresti sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem. Glavne teme razgovora biće najavljeni pregovori Beograda i Prištine, približavanje Srbije EU, kao i odnosi u regionu.

Sa kojim će još ministrima ili predstavnicima nevladinog sektora Hilari Klinton razgovarati u Beogradu biće poznato krajem nedelje. Za organizaciju eventualnih susreta sa predstavnicima stranaka, nevladinih organizacija ili predavanja zadužena je američka Ambasada u Beogradu.

Jedna istaknuta članica civilnog sektora kaže da očekuje poziv iz ambasade, jer je tako bilo i prilikom prethodnih poseta zvaničnika iz SAD. U američkoj Ambasadi, međutim, nisu želeli da otkrivaju detalje o tome ko će sve biti na njihovom spisku za susret sa Klintonovom uz obrazloženje da "poseta još nije zvanično potvrđena iz SAD".

Prema nekim najavama, gošća iz Amerike trebalo bi da boravi u Beogradu dva dana, ali izvori "Politike" kažu da ona sigurno neće u glavnom gradu provesti čitava dva dana, već da je Beograd izabrala da u njemu prenoći.

Kao i prilikom posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena u maju prošle godine, i sada bi trebalo očekivati najveće moguće mere obezbeđenja.

2024 © - Vesti online