Utorak 05.10.2010.
23:51
Vestionline

Drašković: 6. oktobar nikada neće svanuti

Posle 5.oktobra Miloševićevi ratni profiteri i kriminalci su uglavnom izrasli u ekonomske i medijske gospodare Srbije: Vuk Drašković


"Lustracija nije sprovedena, tajne službe nisu razvlašćene, dosijei nisu otvoreni", podsetio je Drašković.


Prema njegovim rečima, posle 5.oktobra "Miloševićevi ratni profiteri i kriminalci su uglavnom izrasli u ekonomske i medijske gospodare Srbije".


Rat sa NATO i gubitak Kosova, napominje Drašković, proglašeni su velikom pobedom koja je "overena" i Ustavom iz 2006. godine.


Žrvanj tranzicije, smatra Drašković, pregazio je stotine hiljada ljudi koji su od 1990. godine do 5. oktobra žrtvovali sve za divni san o novoj evropskoj Srbiji, koja nam je i danas daleko.


On misli da Srbiji "6.oktobar" nikada neće svanuti "ukoliko nam pobegne poslednji voz za Brisel, a šalter za prodaju karata samo što nije zatvoren".


Narednih nekoliko meseci pašće odluka hoće li Srbija u Evropsku uniju (EU) ili će joj Unija zatvoriti vrata, ukazao je Drašković i dodao da se to narodu mora objasniti.
Kada je u pitanju Kosovo, Drašković se pozvao na izjavu patrijarha Irineja da se "na Kosovu sačuva ono što se sačuvati može".


Ono što se može i mora sačuvati je taj "srpski Jerusalim", a to su naše crkve, manastiri, spomenici, to je naš narod na Kosovu, rekao se Drašković.


Bitka nije izgubljena i za to se vredi boriti, naglasio je Drašković, koji smatra da "tu bitku najviše onemogućavaju oni koji se predstavljaju srpskim patriotama".


Oni, posle svega i izgubljenog Miloševićevog rata na Kosovu, ukazao je Drašković, hoće da uspostavljaju nemogući suverentitet nad albanskim narodom na Kosovu.
To nam ne treba, a da nam treba, nije moguće, zaključio je Drašković.

2024 © - Vesti online