Ponedeljak 04.10.2010.
21:30
Tanjug

Amerikanci pobili Nemce u Avganistanu

Ekstremisti su ubijeni kada su dva projektila, ispaljena iz bespilotne letelice američke Centralne obaveštajne službe (CIA), pogodila jednu džamiju u gradu Mir Ali u Severnom Vaziristanu, blizu granice sa Avganistanom, javio je Rojters.

U američkom napadu stradali i civili

Napadi su izvedeni dan pošto su Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija izdale upozorenje za svoje državljane koji putuju u Evropu da na starom kontinentu postoji povećana opasnost od terorističkih napada.

Obaveštajni izvori saopštili su prošle nedelje da u zaveri terorista da izvedu napade na evropske gradove, kojoj se ušlo u trag i koja je povod za ova upozorenja, učestvuju pripadnici Al Kaide i drugi ekstremisti, a možda i evropski državljani ili osobe sa pravom stalnog boravka u nekoj evropskoj zemlji.


Zapadni bezbednosni zvaničnici, takođe, smatraju da je sa ovom zaverom povezana i grupa pojedinaca u Severnom Vaziristanu.


SAD su pojačale operacije bespilotnim letelicama na granici Pakistana sa Avganistanom, a za sada još nije utvrđeno koliko su ti napadi u vezi sa navodima o terorističoj zaveri.

2024 © - Vesti online