Nedelja 03.10.2010.
18:43
Vestionline

PAO nadigrao Partizan u završnici

Košarkaši Partizana doživeli su i drugi poraz u Moskvi, a posle CSKA crno-bele je savladao i Panatinaikos i to u samoj završnici meča kada su serijom od 11:2 obezbedili pobedu 73:68.

U Partizanu jedini dvocifreni bio je Raško Katić sa 18 poena, Lučić je ubacio 9, a Lešić i Milosavljević po osam poena. U ekipi "zelenih" Šermadini je zabeležio 18 poena, Sato 17, Marić 8, dok Milenko Tepić nije uspeo da se upiše za 7 minuta provedenih u igri.

Nakon startnih 8:3 za Patantinaikos, crno-beli predvođeni Katićem uspevaju da uspostave ravnotežu i u 8. minutu je nerešeneo 10:10. Ipak, do kraja deonice PAO stiče prednost serijom 7:2 koju je predvodio raspoloženi Šermadini.

Izabranici Željka Obradovića održavali su prednost na svom kontu, a na polovini drugog kvartala Katić dovodi srpskog prvaka na 25:23. Do poluvremena se “zeleni” ipak uspevaju da dođu do +6 pred nastavak meča 36:30.

PAO je u prvih pet minuta nastavka čuvao prednost, a onda je usledio period veoma dobre igre Partizana. Božić i Kecman pogodili su za tri poena, a Lešić i Lučić u 30. minutu donose šset poena prednosti za crno-bele.

Partizan u završnih deset minuta ulazi sa tri poena viška, a Katić i Lešić čuvaju prednost srpskog šampiona sve do 35. minuta. Crno-beli su tada vodili sa 66:62, a onda je grčki šampoion krenuo u seriju koja mu je odnela pobedu. Poslednji poen za Partizan postiže Džavai na pet minuta do kraja meča, a Romain Sato preuzima stvar u svoje ruke. Crno-beli nisu ponetirali do kraja meča, a dvojka Kalates i dve trojke Sata bile su dovoljne za trijumf grčke ekipe sa 73:68.

"Ne treba čovek da bude zadovoljan minimalnim porazom čak i od ekipe koja je skoro svake druge godine prvak Evrope. Normalno je da čovek ne treba da bude zadovoljan učinjenim u porazu, ali s obzirom protiv koga smo igrali, to se ipak posmatra na drugačiji način. Ove utakmice su nam pre svega mnogo važne u segmentu uigravanja, bez mnogo akcenta na rezultat, ali naravno pobedi se uvek teži. Prvo poluvreme nismo odigrali na zavidnom nivou, u drugom smo popravili skok u napadu i uspešnost šuta za tri poena, a konsolidovali smo i redove u odbrani i to je donelo rezultat. Trideset i osam minuta smo dobro igrali, a potom smo primili nekoliko vezanih lakih trojki, a Panatinaikos je to znalački iskoristio i sigurno utakmicu priveo kraju. Čestitao bi njima, a nama preostaje da se ne zadovoljavamo porazima, već da pokušamo da izvučemo pouke i da ih iskoristimo da bismo napredovali, i da iz tih poraza naučimo kako da pobeđujemo", rekao je trener Partizana Vlada Jovanović posle meča.

2024 © - Vesti online