Nedelja 03.10.2010.
11:15
Vestionline

Obama ostavlja američke vojnike na cedilu

Ovako oštro mišljenje je mnogo izraženija kritika, jer ne dolazi od "uobičajenih" kritičara predsednika već od Vudvorda, koji je postao poznat široj javnosti, pošto je otkrio ime predsednika Ričarda Niksona u aferi "Votergejt", dok je napisao i nekoliko knjiga o Džordžu Bušu i ratu u Iraku.

Kritikovan zbog načina na koji vodi politiku SAD: Barak Obama



Vudvord je za britanski "Dejli telegraf" rekao da je "neutralna istraga suštinski posao novinara".

Britanski dnevnik ističe da ako neki pisac može da ima mišljenje o ratu u Avganistanu, onda je to Vudvord. On je proveo dve godine pripremajući svoju novu knjigu "Obamini ratovi", intervjuišući prošle i sadašnje zvaničnike američke administracije, poznatije ličnosti iz Bele kuće kao i samog predsednika.

Knjiga je odmah po izlasku posnjtala best seler i citati iz ovog dela su na naslovnim stranama svih listova, uglavnom zbog Vudvordovog "verbalnog vatrometa" i "svadljive diskusije o politici" među zvaničnicimna američke administracije.

"Volja za pobedom je ''iks faktor'' u mnogim stvarima - politici, ratu i novinarstvu. Može da znači puno, jer kao i u brojnim takmičenjima, psihološka dimenzija je veoma važna, i to vam je nešto poput ''da mi možemo'' " rekao je Vudvord podsećajući na Obamin slogan iz predizborne predsedničke kampanje iz 2008. godine.

2024 © - Vesti online