Nedelja 03.10.2010.
04:56
Tanjug

Dragana del Monako peva u "Aidi" među piramidama

Dragana Jugović del Monako

Pod vedrim nebom, pored sfinge osvetljene specijalnim efektima, egipatsku princezu Amneris pevaće prvakinja Opere Narodnog pozorišta Dragana del Monako, naš proslavljeni mecosopran koja je za vrlo kratko vreme osvojila publiku u Egiptu.

Del Monako je u istoj ulozi već nekoliko puta gostovala u Kairskoj operi koja je proletos specijalno za nju postavila "Karmen" Žorža Bizea, ali poziv da peva na premijeri, pod otvorenim pustinjskim nebom, među piramidama, doživela je kao veliku čast.

Naša operska diva je reklala da sa ogromnim uzbuđenjem očekuje premijeru ovog svetskog spektakla za kojim vlada neopisvo interesovanje. Pred generalnu probu u Kairu, del Monako je "promukla" od napornih vežbanja uzbuđeno izjavila da je ovo najlepša produkcija u kojoj je učestvovala.

Bilo je, međutim, još lepih produkcija u kojima je del Monako učestvovala, a kojima smo se svi smejali posmatrajući je pod, kako neki pričaju, dejstvom alkohola... I nije lepo što, kad ukucate njeno ime na YouTube, uglavnom izađu klipovi sa “pijanom Karmen“... Možda je to sramota za srpsku kulturu, ali koliko ćete se smejati dok gledate video pred vama, pa to je fantastično...

2024 © - Vesti online