Subota 02.10.2010.
04:13
Tanjug

Kertes i Bajruševićeva optuženi za šverc cigareta

Kertes se tereti da je u dogovoru sa Bajruševićevom davao naloge radnicima carine na graničnim prelazima Kelebija, Preševo i Batrovci da se kontingenti preduzeća "Tref rentakar" puštaju bez provere dokumentacije i pregleda robe.

Šverc cigareta bio i ostao unosan posao


Zauzvrat je, prema optužnici, dobijao deset kartona cigareta, koji su iz subotičkog magacina "Tref rentakar" dovoženi u carinski magacin u tom gradu, a zatim prebacivani u zgradu Carine u Beogradu.


Bajruševićeva, Petrov, Pravilović (57) i Predrag Jovančić (43) terete se da su preko "Tref rentakara" uvozili cigarete, a da su falsifikovanom dokumentacijom prikazivali uvoz nameštaja ili druge robe.


Bajruševićeva nije nikad hapšena, i brani se sa slobode pošto je specijalnom sudu položila jemstvo od 370.000 evra upisom hipoteke na stan u martu 2008. godine. Tada je povučena Interpolova poternica koja je za njom bila raspisana zbog bekstva.


Kertes služi zatvorsku kaznu zatvora od godinu i šest meseci zbog prikrivanja izvršilaca zločina na Ibarskoj marigrali, a u toku mu je suđenje pred Specijalnim sudom zbog iznošenja novca iz Srbije na Kipar.


Ovo je treća optužnica Tužilaštva za organizovanikriminal protiv "duvanskih mafija" koje su delovale devedesetih godina u Srbiji.


Grupama odbeglog Stanka Subotića Caneta i Siniše Stojčića suđenja su uveliko u toku, dok su Mira Marković i Marko Milošević i dalje pod istragom.

2024 © - Vesti online