Petak 01.10.2010.
21:16
Vestionline

UCI zabranio Steviću učešće na SP

Očajan zbog odluke UCI - Ivan Stević

Stević je trebalo da u nedelju startuje na SP u Melburnu, ali je danas Biciklistički savez Srbije obavešten o odluci koji je donela UCI.

"Razgovarao sam sa predsednikom UCI Patrikom Mekvejdom, koji mi je potvrdio da Stević ne može da vozi na SP. On je dodao da je UCI tražio da Savez otvori postupak protiv Stevića, koji je u septembru 2008. kažnjen dvogodišnjom zabranom takmičenja samo na trkama u Italiji, odlukom Suda za arbitražu u sportu u Lozani", rekao je selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić i dodao:

"Njemu je suspenzija istekla 17. septembra ove godine, ali je UCI retroaktivno otvorio slučaj, iako je na suđenju u Lozani advokatski tim Stevića saopštio da se posle odluke Suda za arbitražu u sportu UCI, neće više angažovati i oglašavati u ovom slučaju. Stević je očajan, UCI ga je pustio da vozi dve godine na svim trkama u svetu, pobeđivao je i peo se na postolje, a našao je tek uoči SP da ga obavesti da će se protiv njega voditi još jednom postupak".

Olimpijski komitet Italije (CONI) kaznio je Stevića 2008. godine doživotnom zabranom takmičenja, jer je srpski biciklista bio navodno umešan u aferu "Oil for drags" kada je osuđen italijanski doktor Santućone i još desetak trenera i takmičara zbog posedovanja, korišćenja i prodaje nedozvoljenih preparata.

Policija je u raciji u hotelskoj sobi, koju je Stević delio sa još tri vozača svog tima, pronašla nedozvoljene preparate. Stević se zžalio na odluku CONI-ja Sudu u Lozani, koji je preinačio kaznu na dve godine.

2024 © - Vesti online