Subota 02.10.2010.
08:00
Serbian cafe

Sladoled torta na drugi način

Sastojci:


Kora:


300 g kornfleksa
125 g butera
2 kašike šećera

Fil:


750 g slatke pavlake
1 kašika mlevene kafe
50 ml likera od jaja
4 kašike kakaa
6 kašika šećera

Ostali materijal:
125 ml slatke pavlake
2 kašike izrendisane čokolade

Priprema:


Kornfleks staviti u najlon kesu i čekićem za meso malo istucati. Umutiti buter sa šećerom i dodati kornfleks. Masu izjednačiti tj. umesiti testo (rukama). Pleh postaviti providnom folijom (malo premazati uljem) naneti testo - masu i raspodeliti ga na dno pleha tj. veličine istog.

Dobro umutiti 1/3 pavlake s 2 kašike šećera i kafom, naneti na testo, površinu poravnati i staviti 15-30 min. u zamrzivač da se zamrzne. Izvaditi iz zamrzivača naneti smesu umućene pavlake (druga trecina), likera i 2 kašike šećera, poravnati površinu i ponevo vratiti 15 – 30 min. u zamrzivač.

Umutiti ostatak pavlake sa šećerom, dodati kakao, naneti na drugi sloj torte, poravnati površinu i umućenom pavlakom nanesenom u špric, ukrasiti. Posuti čokoladom i najmanje 4 h ostaviti u zamrzivač. Nožem nakvašenim vrućom vodom seći parčiće i služiti.

P. S. Navedeno vreme zamrzavanja 15 – 30 min. zavisi od jačine temperature zamrzivača. Kafu naliti sa 2 a kakao sa 6 kašika vruće vode i ostaviti 15 min. da stoji, pa onda dodati slatkoj pavlaci i šećeru. Po želji u mešavinu kornfleksa, butera i šećera, dodati 50 ml mleka. Torta na slici pravljena je u duploj meri.

Prijatno!

2024 © - Vesti online