Petak 01.10.2010.
15:43
Alo

Miting protiv gejeva 9. oktobra

Za očuvanje porodice: Sabor "Dveri"
 


"Porodični" protest počeće na platou ispred Filozofskog fakulteta, gde će biti održan koncert na kojem će nastupiti Škabo ("Beogradski sindikat“) i "Fantastična četvorka“.

Srđan Nogo, iz Srpskog sabora "Dveri“, kaže da 9. oktobra organizuju protest "protiv uništavanja porodice i za otkazivanje gej parade“.


"Vladajući režim desetogodišnjicu dolaska na vlast obeležava gej paradom. Uništili su sve, sada hoće i naše porodice. Ovo je odbrana porodice i budućnosti srpskog naroda. Odlučili smo da se okupimo dan pre da bismo izbegli zamku režima, koji bi učinio sve da nas optuži za nasilje. Ne želimo da podstičemo nasilje, već da istaknemo značaj porodice i jasno i glasno zatražimo od države da podrži porodicu i otkaže gej paradu", rekao je Nogo.

Reper Škabo poručuje da je „parada nametnuta, a za naše društvo ona uopšte nije bitno pitanje“.

„‘Parada ponosa‘ 10. oktobra trebala bi da bude događaj za ponos u istoriji Srbije“, izjavio je juče ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić, nazvavši je i tačkom „u istoriji demokratske Srbije, kojom će se kasnije svi ponositi“.


Kako je objasnio Lazar Pavlović iz "Gej-strejt alijanse", okupljanje će početi u 10 sati, a ko ne bude ušao u park Manjež do 11 časova, posle toga neće moći da prisustvuje događaju.

"Vreme planirajte fleksibilno, tako da ostanete s nama do kraja programa. Savetujemo svima da dođu gradskim prevozom ili pešice, da na sebi sve do ulaska u park ne nose nikakva obeležja 'Parade' i da za sve ostale informacije posete sajt www.parada.rs“, rekao je Pavlović.

Ovaj skup visokog rizika imaće maksimalnu podršku policije.

2024 © - Vesti online