Petak 01.10.2010.
10:42
Vestionline

D'Alesandro u Humskoj?

Argentinac bi mogao da bude veliko pojačanje Partizana

Srpski šampion ima ozbiljne planove za budućnost, namera mu je da se značajno pojača već u zimskom prelaznom roku, a prvi na listi želja crno-belih je Andres D'Alesandro, prenosi Mondo.

To je fudbaler koji je svojevremeno smatran naslednikom najslavnijeg Argentinca, Dijega Maradone.

Predsednik kluba iz Humske, Dragan Đurić, nije potvrio tu informaciju, ali je nije ni demantovao. Upitan da li je istina da Partizan hoće D'Alesandra, odgovorio je:

"Ne mogu sada da pričam šta je istina".

Đurić je nastavio:

"Mogu samo da kažem da će Partizan u decembru dovesti dvojicu ozbiljnih igrača".

A Andres D'Alesandro je svakako „ozbiljan igrač". Svega 174 centimetra visoki levonogi Argentinac, rodom iz Buenos Ajresa, igra na poziciji ofanzivnog veziste, po potrebi može da bude i krilo. Krasi ga kreativnost, a driblinzi su mu zaštitni znak. Karijeru je počeo u River Plati, za koju je igrao od 1998. do 2003. godine.


Usledio je prelazak u nemački Volfsburg, koji je za obeštećenje izdvojio devet miliona evra. Sa „vukovima" je potpisao četvorogodišnji ugovor i odradio ga je do kraja, mada nije ispunio očekivanja. Prvi deo 2006. godine proveo je na pozajmici u engleskom premijerligašu Portsmutu, a potom je na leto pozajmljen Saragosi.
U španskom klubu je pružao sasvim solidne partije, pa mu je, po isteku obaveze prema Volfsburgu, ponuđen ugovor do 2011. godine. Potpisao ga je, ali je već početkom 2008. godine, posle 50 prvenstvenih mečeva i pet golova, napustio Saragosu.


Vukla ga je nostalgija, pa se vratio u Argentinu. Na poziv Ramona Dijaza, trenera koji mu je dao priliku u River Plati, potpisao jer za San Lorenco. Međutim, stigao je da odigra samo 15 utakmica i postigne dva gola za ovaj klub. Pošto je Dijaz dobio otkaz, D'Alesandro je odlučio da pređe u brazilski Internasional za pet miliona evra.

2024 © - Vesti online