Petak 01.10.2010.
05:15
R. L. - J. A. - Vesti

Na ustoličenju samo "podobni" mediji

Osim toga, Informativna služba SPC redakcije koje nisu dobile akreditaciju nije ispoštovala čak ni toliko da ih obavesti da neće moći da prate ovaj događaj, nije im dostavljen spisak akreditovanih medija niti obrazloženje po kojim kriterijumima su akreditacije dodeljivane.

Ko će ga videti na ustoličenju?: Patrijarh Irinej

Ni novinar "Vesti" nije dobio akreditaciju, a u Patrijaršiji nam je rečeno da je to zbog ograničenog broja, jer je odluka da se dozvoli pristup samo za 15 stranih i isto toliko domaćih novinara. Kakvi su kriterijumi bili pokazuje i to da je akreditaciju dobio izveštač "Studenta", marginalizovanog lista beogradskih studenata.

Kako se pretpostavlja da je to to deo "male osvete" pojedinih vladika prema novinama koje nisu uvek pisale onako kako su to oni očekivali, oglasila su se i novinarska udruženja.


Svetozar Raković, generalni sekretar NUNS-a, izjavio je da " ta diskriminatorska odluka ima posebnu težinu, jer je reč o događaju od izuzetnog javnog značaja", a Nino Brajović iz UNS-a je ocenio da "način pisanja ne može biti motiv da li će neko dobiti akreditaciju".

2024 © - Vesti online