Četvrtak 30.09.2010.
15:18

Rođačke veze “zemunskog klana“ u policiji

Ivica Dačić potvrdio je da rođak Dušana Spasojevića radi kao magacioner u policiji
 

Dačić je rekao novinarima u parlamentu da će se proveriti sva operativna saznanja da li taj čovek, osim rođačkih veza sa Spasojevićem, ima i neku drugu ulogu i da li je povezan sa delovanjem vođe "zemunskog klana".

Ministar Dačić je objasnio da je, na osnovu zahteva novinara, naložio istragu koja je utvrdila da je ta osoba od januara 2000. godine radila u MUP-u, a da je 2003. protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Dačić je dodao da je u drugoj polovini 2003. godine taj čovek vraćen na posao, a da od 2006, prema naredbi nadležnog starešine, radi kao magacioner u Upravi za obezbeđenje ličnosti.

Ministar policije podsetio je da je on nasledio taj problem, naglasivši da Spasojevićev rođak, ukoliko policija dođe do saznanja da je i na drugi način povezan sa njim, više neće biti u policiji.

Reč, dve o Šariću

Upitan o navodima pojedinih medija da je narko bos Darko Šarić uložio pola miliona evra u kliniku koja se vezuje za bivšeg funkcionera JUL-a Milovana Bojića, Dačić je odgovorio da istragu o Šariću vodi Specijalno tužilaštvo i da zato ne može da govori o tome.

Dačić je objasnio da je posao policije da identifikuje sve tokove Šarićevog novca, kao i gde je otišao, a da dalju istragu o tome vodi Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal.

2024 © - Vesti online