Četvrtak 30.09.2010.
13:09
Vestionline

Kličko: Nokautiraću Brigsa

Ukrajinski udarač - Vitalij Kličko

Kličko će 16. oktobra u Hamburgu braniti titulu protiv Brigsa. Srpski bokser Nenad Borovčanin boksovaće u uvodnoj borbi protiv Austrijanca Patrika Bergera.

Kličko i Borovčanin, koji se zajedno pripremaju za predstojeće duele, ostaće u Austriji do 10. oktobra, a onda će otputovati u Hamburg.

"Boksujem u gradu u kojem živim. Verujem da će arena biti prepuna. Očekujem prisustvo mojih mnogobrojnih prijatelja iz ovg grada, ali i onih koji će doći iz ostalih delova sveta da me podrže. Brigs je nokauter, veoma iskusan i opasan bokser i mislim da će publika imati priliku da uživa u pravom meču teskaša. Potrudiću se da opravdam očekivanja svojih fanova i nokautiram Brigsa", rekao je Kličko.

Borovčanin je u kruzer kategoriji trenutno 15-i na svetskoj rang listi u WBC verziji. Srbin ima 26 mečeva i svih 26 pobeda, od čega 17 nokautom.

Nenad Borovčanin

"Uslovi su izvanredni i trudim se da ih maksimalno iskoristim, ali to nije toliko bitno koliko uslov u glavi da bokser ima nesalomivu volju na treningu i kasnije u meču. Sistem treninga je totalno drugačiji od onog na koji sam navikao kod nas. Trening plan je znatno složeniji od onih po kojem sam radio pre saradnje sa braćom Kličko i trenerom Fricom Zdunekom. Ovo su nam treće zajedničke pripreme i osećam veliko boksersko poboljšanje i znatno viši stepen kondicije. Ostaje mi samo da rad u sali potvrdim pobedom nad Bergerom i napravim još jedan korak bliže svetskom vrhu", rekao je Borovčanin.

2024 © - Vesti online