Četvrtak 30.09.2010.
05:45
Tanjug

Intimna revolucija u Ateljeu

Intimna revolucija

"Bilo je burnih događaja, prijatnih i neprijatnih i zasigurno smo ustalasali javnost.

Naš odnos prema fenomenu prevrata i promene društvenih odnosa osvetlili smo sa različitih strana, a završavamo, namerno, pričom o intimnoj revoluciji", rekao je Mladenović.

Reditelj Bodroža je dodao da je naslovni lik "čovek koji pokušava da dokaže da je moguće živeti bez novca u današnjem potrošačkom društvu".

"On upada u niz crno-humornih i grotesknih situacija. Autora u tome interesuje ljudska duša, pitanje smisla postojanja na ovom svetu. Pritisnut imperativom sticanja i tezom da je čovek ono što ima, Gospodin se pita - a gde sam tu ja?", kazao je reditelj.

Glavni lik igra Svetislav Goncić, a partneri su mu Milena Predić i Bojan Žirović, svako sa po više uloga.

Goncić je rekao da u sistemu koji živimo, i koji potvrđujemo svojim učešćem, dominiraju reklame usmerene na našu navodnu individualnost.

"Samoposluge su pune, pa biramo. To je dobro, jer ne tako davno nismo imali šta da biramo. Međutim, koliko smo individualni birajući koju ćemo robu široke potrošnje da kupimo", zapitao je on i dodao da se u predstavi prikazuje kako izgleda naličje tog sistema.

Tekst mladog pisca Lolea, koji je od premijere 2007. godine već imao 15 postavki u Nemačkoj i inostranstvu, na srpski je prevela Bojana Denić.

Scenograf i kostimograf je Mina Ilić, autori video rada Radoš Vujaklija i Nina Zeljković, kompozitor Aleksandar Kostić, koreograf Aleksandra Bjelajac.

Predstava je realizovana u koprodukciji sa Centrom za kulturu Pančevo, gde će premijera biti 20. oktobra.

2024 © - Vesti online