Četvrtak 30.09.2010.
00:15
Vestionline

"Luj Viton" najvrednija evropska robna marka

Drugi najvredniji brend u Evropi je finska "Nokija" (Nokia), čija je vrednost robne marke procenjena na 25,33 milijarde evra, a treći je britanski "Vodafon" (Vodafone), sa vrednošću brenda od 25,32 milijarde evra, objavili su češki mediji.

Vredi 27,6 milijardi evra: Brend Luj Viton


Istraživanje su obavili stručnjaci Evropskog brend instituta u Beču, koji su ocenjivali 50 najvrednijih robnih marki evropskih firmi i 25 pojedinačnih brendova. Oni su takođe analizirali oblast poslovanja u različitim zemljama, uz detaljne izveštaje.


Francuska grupacija LVMH je najveći svetski proizvođač luksuzne robe, a vlasnik je niza i modnih kuća, među kojima su "Živanši", "Selin", "Kenzo", "Luj Viton", "Kristijan Dior", "Dona Karan", "Mark Džejkobs", "Fendi".


U okviru LVMH su zastupljeni i čuveni brendovi, šampanjci "Moe i Šandon" , "Dom Perinjon" (Dom Perignon) i "Vev Kliko" (Veuve Clicquot), zatim konjak "Henesi" (Hennešy), nakit "Šome" (Chaumet) i satovi "TAG Hojer" (Heuer).

Studija "Evrobrend 2010" usmerena je na procenu vrednosti evropskih robnih marki i obuhvata više od 3.000 brendova iz 24 zemlje i 16 industrijskih grana.

2024 © - Vesti online