Sreda 29.09.2010.
18:14
Vestionline

Dodik: BiH ne može da opstane kao zemlja

"Ne vidim mogućnost da BiH opstane kao zemlja, barem ne u ovom projektovanom obliku međunarodne zajednice", rekao je Dodik.

Eventualni sukob ne bi ništa dobro doneo: Milorad Dodik

Dodik je naglasio da nikakvo nasilje ne može pomoći RS i da bi nasilje ili "eventualno sukob, pa i manji oružani sukob, bio štetan".

On je rekao da jedinu opasnost za RS predstavlja parcijalizacija političke scene u Srpskoj i ocenio da stranci "veoma uporno rade na tome da dovedu bar 10 političkih partija u Vladu".

"Time bi sve završili, jer dovoljno je da ostrašćenim političkim liderima srpskog naroda u RS date da sami upravljaju vladom i računajte da nema ni vlade, ni Srpske", rekao je Dodik i dodao da je strancima problem "koncentrisana politička moć".

On je istakao da je RS danas jedina samoodrživa politička zajednica na teritoriji BiH.

Premijer RS je ocenio da je stabilizaciji socijalno-ekonomskog sistema RS doprinelo to što je "Telekoma Srbija" učestvovao u privatizaciji "Telekom Srpske" kao deo realizacije Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama sa Srbijom.

Kada je reč o Zakonu o referendumu, Dodik je rekao da će RS ići na obavezujući referendum o učlanjenju u NATO kada dođe vrijeme za to.

2024 © - Vesti online