Sreda 29.09.2010.
22:21
Vestionline

Miličić: Ostajem ovde i igram!

Nekadašnji reprezentativac Srbije ostaje u NBA ligi

Miličić je za Minesotu prošle sezone igrao samo dva meseca, ali to je bilo sasviom dovoljno da dobije četvorogodišnji ugovor vredan 16 miliona dolara.

"Kada gledate Darka dok trenira ili kada ga vidite kako igra na terenu, jasno je da momak poseduje veštinu koja se retko viđa od centara u našoj ligi", rekao je predsednik Minesote Dejvid Kan.

Košarkaški talenat Miličiću niko ne spori, ali Srbin jednostavno nije dobijao pravu priliku da se dokaže, gde god da je igrao (Detroit, Memfis, Njujork). Detroit ga je 2003. godine izabrao sa drugog mesta na "draftu", ispred kasnijih velikih zvezda Karmela Entonija, Krisa Boša i Dvejna Vejda.

Miličić je prošlu sezonu počeo u Njujorku, gde je jedva igrao, a tokom dva meseca u Minesoti je imao problema sa kondicijom. Trener Minesote Kurt Rembis pita se šta bi Miličić sve mogao da uradi da je proveo cele pripreme sa ekipom.

"On samo treba da povrati samopouzdanje, jer se proteklih godina nije naigrao. Ključ uspeha je u napornom radu i to je to", rekao je Rembis.

Miličić je samo povremeno pokazivao koliki je talenat, što je novinare koji prate NBA ligu navelo na to da ga prozivaju da je lenj. Srbinu su teško padale kritike i čak je najavljivao da će vratiti u Evropu. Međutim, Minesota bio mogla da mu bude prekretnica u karijeri u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. On je na 18 utakmica za Timbervulvse imao prosek od 8,3 poena, 5,5 skokova i 1,4 blokade.

"U februaru sam skoro odustao. Sada mi je mnogo bolje. Mnogo sam trčao, uglavnom sprintove. To sam radio, dva meseca sam trčao sprintove da bih malo skinuo kilažu", rekao je Miličić i dodao:

"Nisam očekivao da će mi neko pružiti šansu koju sam dobio ovde. Jedina šansa da igram košarku bila je da se vratim u Evropu. Međutim, obratili su mi se u Minesoti, dali mi pravu šansu tako da nema razloga da odlazim. Ostajem ovde i igram", zaključio je Miličić.

2024 © - Vesti online