Sreda 29.09.2010.
14:11
Tanjug

Kosovo: Preminuo pacijent jer nije mogao da pozove pomoć

Hitnu pomoć niko nije mogao da pozove

On nije mogao da pozove Službu hitne medicinske pomoći 27. septembra, pa je njegova kćerka sledeće jutro lično došla da pozove lekarske ekipe da pomognu. Uprkos tome što su nakon poziva ekipe Službe hitne medicinske pomoći intervenisale, starac je juče pao u komu i nakon toga, popodne, preminuo.

Srbi južno od Ibra i dalje su bez telefonskog signala operatera iz Srbije, jer su u nedelju i ponedeljak bazne stanice Telekoma Srbija uništene.

Kolektiv Doma zdravlja izrazio je najdublje saučešće porodici preminulog, ističući da je da je on prva žrtva nasilnog isključenja telefona. Dok pacijenti umiru, u Prištini, na inicijativu SAD-a, traju pregovori o eventualnom uvođenju novog operatera, kojim bi se rešio problem isključenja srpskih mobilnih operatera i fiksne telefonije...

"Ova strašna opomena i gubitak ljudskog života su prikaz teškog stanja stanovništva na Kosovu i Metohiji i nemogućnosti službe za hitnu medicinsku pomoć da pravovremeno interveniše", navedeno je u saopštenju.

Lekari podsećaju sa su trenutni operativni brojevi telefona Službe za hitnu medicinsku pomoć 00386(0)49 719192 i 00386(0)49 719243.

2024 © - Vesti online