Utorak 28.09.2010.
22:55
Tanjug

Vukčević: Dok god Mladić nije u Hagu, ja sam zabrinut

Vukčević, koji je koordinator tog tima, rekao je da su u dosadašnjim kontaktima s predstavnicima Haškog tribunala predočavane sve aktivnosti koje se preduzimaju kako bi se dvojica preostalih haških begunaca - Mladić i Goran Hadžić, našli u Hagu.

Komunikacija Srbije i Haškog tribunala nije poremećena: Vladimir Vukčević


To je, kako je rekao, dovoljno da sledeći izveštaj glavnog haškog tužioca Serža Bramerca o saradnji Srbije sa tim tribunalom bude pozitivan, s obzirom da su i poslednja dva bila takva.


Srpski tužilac za ratne zločine je za Televiziju B92 rekao da poslednja izjava Bramerca, u kojoj je pozvao EU da izvrši pritisak na Srbiju zbog nedovoljne saradnje sa Hagom, nije poremetila komunikaciju Srbije i Haškog tribunala.


On je dodao da je i sam zabrinut zbog toga što je Mladić još uvek na slobodi.
"Dok god Mladić nije u Hagu, ja sam zabrinut", istakao je Vukčević i napomenuo da srpski organi čine sve da taj posao bude završen i da su sada na pravom tragu.


Vukčević je dodao da uoči dolaska Bramerca u Srbiju 8. novembra očekuje da dobra saradnja bude nastavljena, kao i "odnos poverenja", koji je, kako je rekao, "malo" poremetila Bramercova "neprecizna" izjava.

2024 © - Vesti online