Ponedeljak 27.09.2010.
18:26
Kurir

Oskarovac snima serijal o KK Partizanu

Kada jedan oskarovac odluči da o vama snimi seriju od čak 26 epizoda, onda mora da ste nešto posebno. Ne samo da poznati američki reditelj i producent Alen Šajd smatra da KK Partizan to zaslužuje, nego je on bukvalno fasciniran srpskim šampionom. Snimanje traje već mesecima, a završiće se u julu naredne godine.

Gledaoci širom sveta videće seriju „Home team“ (Domaći tim), u kojoj pojedinac ne igra glavnu ulogu. Zašto baš Partizan, odgovara Šejd, koji je do sada dobio više Emi nagrada i čak dva Oskara.


"Crno-beli su pre svega upečatljiv tim. To je ključna reč. Znate, postoji mnogo popularnih sportskih klubova u kojima su pojedinci poznatiji od ekipe. Partizan je tim, tako igraju, tako treniraju i tako se ponašaju", kaže Šajd i dalje objašnjava:


"U svetu uobraženih i sebičnih susrećemo potpuno druge vrednosti. Grupa mladih ljudi zajednički stremi ka jednom cilju. Stalno govorim, Partizan je svetlo na kraju tunela u ovoj zemlji. To je jedini tim čista srca koji sam video. Hajde, navedite mi još jedan ovakav primer. Susrećem se sa nečim što sam idealizovao kao klinac.

Ne može sa sigurnošću da potvrdi, ali veruje da je ovo jedinstven projekat.


"Ovo će verovatno biti najduža serija o jednom klubu ikada. Prema mojim istraživanjima, u svetu nikad nije napravljena televizijska serija ove dužine, tipa i stila. Ne želim da zvučim arogantno, ali ovo je velika prilika i za Srbiju. Ovde mnogo mladih ne vidi perspektivu. Oni nemaju pravih uzora, a Partizan je za to sjajan".

Iako ima simpatije za crno-bele, uverava nas da nije navijač Partizana.
 

"Znam da to svi misle, ali ja sam samo objektivni filmadžija, koji je impresioniran onim što je ovde video. Moram da se distanciram jer samo tako mogu da ispričam dobru priču, a mislim da ova zemlja i Partizan zaslužuju najbolju. Za „Atom prodakšns“ i mene izuzetna je čast što imamo priliku da radimo na ovom projektu", zaključio je Šejd, a objavio "Kurir".

2024 © - Vesti online