Ponedeljak 27.09.2010.
16:10
Vestionline

Stanojević: Biće spektakl!

Spreman za feštu - trener Partizana Aleksandar Stanojević

Partizan i Arsenal će meč u okviru 2. kola Grupe H Lige šampiona odigrati u utorak od 20,45 sati na stadionu u Humskoj.

"Treba nam podrška, pozitivna energija. Treba da pozitivno gledamo na stvari šta god da se desi... Ali ne smemo da dozvolimo da nam se na našem stadionu dogodi nešto što bi ugrozilo naš ponos. Moramo, ipak, da budemo realni i skromni i da priznamo da se Arsenal pita", rekao je trener crno-belih Aleksandar Stanojević na konferenciji za štampu.

On je ocenio i da brojne povrede u timu Arsenala, koji će igrati bez kapitena Seska Fabregasa, Robina van Persija, Tia Volkota, Niklasa Bendtnera, Tomasa Vermalena i golmana Manuela Almunije, neće promeniti stil igre "tobdžija".

"Arsenal je to. Oni imaju svoj način igre kojim melju protivnika i ne menjaju ga, pobeđivali ili gubili. I s tim povredama ne možemo da kažemo da Partizan ima bilo kakvu prednost nad Arsenalom. Igrači imaju prava da uživaju. Koncentrisani su, ali opušteni, pozitivni, hrabri, odvažni... Ima tu kontradiktornosti koje se javljaju, ali koje su po meni dobre. Ponos je iznad svega... Pokušaćemo da rivala udaljimo od gola, da nametnemo svoj ritam", naveo je Stanojević i dodao:

"Želimo da vidimo gde smo u odnosu na najjačeg u grupi. Pričamo uvek o osvajanju trećeg mesta, ali se potajno nadam i drugom, iako je to izuzetno nerealno. Rasterećeni smo, ali želim da igračima nametnem taj rezultatski pritisak, da moramo nešto da uradimo. Ne želim da posle određenog vremena imamo nula bodova", dodao je Stanojević.

A, kapiten Partizana Mladen Krstajić priželjkuje rezultat koji će "crno-belim" obezbediti da se njihovo ime ponovo pročuje širom fudbalske Evrope.

"Protiv Arsenala moramo pružiti još više nego u duelu sa Šahtjorom (0:1). Ne smemo dozvoliti da padnemo u ritmu u nijednom trenutku. Nadam se da ćemo postići rezulat koji će mom klubu obezbediti da se za njega ponovo čuje širom Evrope", rekao je za sajt "UEFA" Mlade Krstajić.

On će zbog povrede, kao i protiv Šahtjora, igrati sa zaštitnom maskom, a Arsenalu će u Beogradu faliti kapiten Cesk Fabregas i prvi golman Almunija.

"Arsen Venger ima veliki broj igrača na raspolaganju i ne znamo kojih će 11 istrčati na teren. Neće biti lako, a ja samo želim da čitavih 90 minuta budemo fokusirani i potpuno u meču. Svi moramo da igramo i napad i odbranu i, sa podrškom sa tribina, nadamo se da ćemo posle meča sa Arsenalom imate lepe uspomene", rekao je Krstajić.

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić izjavio da igrači nisu preopterećeni rezultatom na meču protiv Arsenala, "jednog od najvećih timova sveta".

"Bitno je da naglasim da se ne opterećujemo toliko rezultatom, ipak nam u goste dolazi jedan od najvećih timova sveta, veliki Arsenal. Stoga, moja poruka svima je da uživaju u spektaklu uz najbolji evropski fudbal", dodao je predsednik Partizana.

Đurić je pozvao navijače da u fer i sportskom navijanju i ponašanju dostojanstveno predstave svoj klub i zemlju. On je podsetio i da je Partizan na istočnoj i zapadnoj tribini značajno smanjio visinu ograde prema terenu.

"Na ovaj smeo i rizičan potez smo se odlučili zbog naših navijača, a ne toliko zbog obaveze koju imamo ispred UEFA. U klubu imamo potpuno poverenje u naše navijače da neće zloupotrebiti ovaj gest. Svesni su koliko njihova podrška može da pomogne, ali su isto tako svesni i posledica koje bi klub imao ukoliko bi se ovaj potez na bilo koji način zloupotrebio", zaključio je Đurić.

2024 © - Vesti online