Nedelja 11.10.2009.
21:09
Tanjug

Zvezda poražena od Bešiktaša

U veoma uzbudljivom meču, domaći su, vodjeni fanatičnom podrškom navijača, uspeli da pobede "crveno-bele", iako su gosti u početku vodili sa 6:4 i 8:6.
Medjutim, posle više neiskorišćenih "zicer", domaći tim, sastavljen od iskusnih reprezentativaca Turske, preokrenili su rezultat u svoju korist i na odmor se otišlo sa prednošću Bešiktaša od tri gola (16:13).

U nastavku igre Bešiktaš je poveo sa šest pogodaka razlike, ali su rukometaši Crvene zvezda uspeli da se vrate u igru brzim pozicionim napadima i kontrama, pa se prednost domaćih svela na samo dva gola. Zatim su gosti uspeli da smanje razliku na samo jedan gol (26:25).


Ipak, posle toga je popustila koncentracija u igri Beogradjana, koji nisu iskoristili više povoljnih šansi, a i slaba odbrana tokom čitavog meča omogućila je domaćima da povedu sa pet pogodaka razlike.

U finišu utakmice vodila se žestoka borba za svaki gol. Crvena zvezda je u poslednja dva minuta ušla sa igračem manje, ali je uspela da postigne gol i da ostane na - 4, što joj daje dobre izglede da u revanšu, uz pomoć "delija", prodje u naredno kolo Kupa EHF-a.

Posle meča trener Crvene zvezde Igor Butulija rekao je kako nije zadovoljan odbranom tokom utakmice.

"Spremićemo se za revanš jako dobro i odigrati našu prepoznatljivu odbranu, koju igramo u našem prvenstvu. Promašili smo dosta "zicera" pa sa porazom od samo - 4 gola mora da budemoti zadovoljni. Drugo poluvreme je u Beogradu, pa mislim da, uz našu punu dvoranu, možemo do kvote + 5 i plasiramo se u novo kolo Kupa EHF-a".

Direktor Crvene zvezde Nenad Peruničić smatra da je, pored mnogo promašenih "zicera", dobar i ovaj rezultat.

"Poznavajući ovu ekipu od prošle godine, treba reći da je Bešiktaš doveo još dva-tri kvalitetna igrača. Njihovo jezgro čine turski reprezentativci, od kojih neki imaju izmedju 180 i 200 igara u dresu sa državnim grbom. Fokusiraćemo se tokom naredne sedmice na revanš i organizovati utakmicu na najvišem nivou, kako i dolikuje rukometnom klubu Crvena zvezda".

Crvena zvezda - Bešiktaš 30:34 (13:16)

Isključenja: Bešiktaš 14, Crvena zvezda 12 minuta.
Sedmerci: Bešiktaš 5/4, Crvena zvezda 4/1.
BEŠIKTAŠ: Erkol 4, Škrobanec 6, Ladiko 4, Zelić 1,Erguder 1, Bujuk 5, Parškov 2 i Done 8.
CRVENA ZVEZDA: Ćorović 7 (1), Perović 4, Vujović 2, Tomić 2, Leković 2, Cvetinović 2, Milošević 5, Sladić 3 i Zelenović 3.

2024 © - Vesti online