Ponedeljak 27.09.2010.
10:46
Tanjug

"Štrajk" babica u Beču!

Da li će bebe u Beču biti prepuštene same sebi?
 

Naime, loše stanje na ginekološko-akušerskom odeljenju najvećeg kliničko bolničkog centra u Austriji, bečkom AKH, već nekoliko nedelja izaziva velike rasprave i pitanja zbog čega babice "štrajkuju" pa je morala da bude angažovana radna snaga iz drugih zdravstvenih ustanova.

Iako se javno nisu izjasnile da su u štrajku, trećina babica zapošljenih u ovoj ustanovi u Beču se nalazi na bolovanju, što je izazvalo vanrednu situaciju.

Načelnik odeljenja Peter Huslajn je rekao da se radi o "očiglednom odlasku na bolovanje iz protesta".

Advokat babica, koje su se proteklih nedelja žalile na uslove rada na radnom mestu, je, međutim, odbacio ovu tvrdnju rekavši da se radi o stvarnom bolovanju iz zdravstvenih razloga. Advokat Markus Esl je objasnio da je babicama ugroženo zdravlje zbog uslova rada kojima su izložene.

Direktor AKH Rajnhard Krepler je zbog novonastale situacije, koja već nedeljama potresa javnost, najavio uspostavljanje radnog mesta glavne sestre na ovom odeljenju u cilju preduzimanja mera za poboljšanje stanja. To, međutim, advokat babica ne smatra dovoljnim potezom.

Krepler je takođe najavio i procenu personala, pa i moguće zapošljavanje dodatne radne snage i nabavku dodatnih aparata.

2024 © - Vesti online