Nedelja 26.09.2010.
18:31
Tanjug

Šutanovac i Venizelos o vojnoj saradnji

Evangelos Venizelos i Dragan Šutanovac

Šutanovac je, tokom jučerašnjeg susreta s grčkim kolegom, podsetio da je veliki broj srpskih oficira i kadeta završio ili se nalazi na školovanju u Grčkoj i naglasio da Srbija očekuje grčke oficire na školovanju na našoj Vojnoj akademiji i visokim vojnim školama.

Venizelos je u izjavi novinarima naglasio da Grčka čvrsto podržava evropske perspektive Srbije i želi da Srbija zauzme mesto koje joj pripada.

On je ponovio da je stav Grčke po pitanju Kosova i Metohije poznat i dodao da je ona tamo vojno prisutna zato što želi da doprinese stabilnosti regiona.

Grčki ministar je izrazio nadu da će za Kosovo biti pronađeno rešenje u okviru međunarodnog prava, koje će biti prihvatljivo za sve, posebno za Srbiju.

Šutanovac je prisustvovao u Polikastru svečanosti povodom obeležavanja godišnjice proboja Solunskog fronta, koja je održana kod monumentalnog spomenika podignutog 1968. godine u čast velike savezničke pobede na tom mestu.


Tokom dvodnevne posete Grčkoj, Šutanovac je juče, povodom obeležavanja 92. godišnjice proboja Solunskog fronta, položio vence na Srpsko vojničko groblje u Solunu, i na groblja na kojima su sahranjeni pripadnici savezničkih vojski.

2024 © - Vesti online