Sreda 18.11.2009.
14:59
Tanjug

Nove "lou kost" kompanije u Srbiji?

Ona je rekla Tanjugu da je poziv, za sada, upućen ovim trima "lou kost" aviokompanijama, a planirano je da bude pozvano ukupno pet kompanija, koje su već na tržištu dokazale da su ozbiljne i imaju visok rejting.

Prema njenim rečima, Direktorat je vodio računa da pozive uputi kompanijama koje su i do sada pokazivale interesovanje za srpsko tržište i koje bi mogle da imaju interes da rade u Srbiji.

"Rajaner" i "Vizer" su se prethodnih godina interesovale da dođu na srpsko tržiste, ali osnovni uslov bio je da vizni režim ne postoji ili da bude ublažen, jer su smatrali da ih to ograničava u poslovanju i ograničava broj putnika, a oni žele pune avione, objasnila je Andrić- Milosavljević, dodavši da "loukosteri" nisu bili zadovoljni ni cenom aerodromskih usluga.

"Ovim pozivom želimo da kažemo da su se uslovi promenili, da se primenjuje Sporazum o otvorenom nebu i da Direktorat neće praviti nikakve probleme pri izdavanju dozvola, kao što nije ni do sada", navela je ona.

Andrić-Milosavljević je istakla da je potrebno da aviokompanija ispunjava sve tehničke uslove i da ima urednu dokumentaciju neophodnu za dobijanje dozvole u bilo kojoj zemlji i ako sve to poseduje, dobiće dozvolu u roku uobičajenom prema međunarodnim standardima.

"Želimo da ih pozovemo da dođu da ih upoznamo sa novim uslovima, da im predočimo način dobijanja dozvola, način rada u Srbiji, da ih povežemo sa aerodromima sa kojih su zainteresovani da rade", naglasila je ona.

Andrić-Milosavljević je podsetila da na srpskom tržištu već rade tri "lou kost" kompanije - "Džerman ervings", "Norvidžan eršatl" i "Nordvik erlink", a nedavno je i "Flaj niki" dobio dozvolu da radi u Srbiji od 1. februara iduće godine.

2024 © - Vesti online