Nedelja 26.09.2010.
13:49
Vestionline

Čačani dočekuju Vrščane u Berlinu

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde -Tadija Dragićević

Tandem srpskih internacionalaca, rodom iz Čačka na privremenom radu u berlinskoj Albi, Marko Marinović i Tadija Dragićević, biće velika prepreka Hemofarmu na putu ka trećoj rundi kvalifikacija za Evroligu.


Alba je za ovu sezonu potpuno renovirala tim, a povećani budžet govori da su Berlinci rešeni da se dokopaju Evrolige. Marko Marinoviće i Tadija Dragićević našli su svoje mesto u satavu koji vodi Luka Pavićević, a sudbina je htela da im druga prepreka u borbi za elitu bude tim iz Vršca.

“Hemofarm je spoj maldosti i iskustva, neki igrači igraju duže zajedno, a doveli su i kvalitetna pojačanja.Poznajemo ih dobor i znamo kakav je izazov pred nama. Biće teško, ali nadamo se da ćemo mi u treće kolo”, poručuju Dragićević i Marinović.

Košarkaši Hemofarma u utorak će u okviru drugog kola kvalifikacija za Evroligu gostovati Albi, a trener Vrščana Željko Lukajić tvrdi da njegovi izabranici nemaju šta da izgube pred dvomeč sa Nemcima, prenosi "Sport".


"Alba je jedan od tri tima iz kvalifikacija koji su podigli budžet. U tom društvu su pored Nemaca i ruski giganti Uniks i Himki. Disciplinovano igraju u napadu, imaju odličnog plejmejkera Holisa Prajsa, tu su još i Marko Marinović i Džulijus Dženkins na spoljnim linijama, a centarske pozicije pokrivaju Tadija Dragićević i Patrik Femerling. Praktično nemaju loše mesto", rekao je Lukajić.


Lukajić smatra da su Vrščani potpuno rasterećeni pred nastavak takmičenja jer znaju da imaju obezbeđen plasman u Evrokupu. Strateg Hemofarma veruje da je u tome najveća prednost njegovog tima.

"Razmišljamo slično kao i pred Hapoel. Imamo kvalitet i pokušaćemo da dobijemo svaki meč. Nemamo šta da izgubimo jer u slučaju i da ne prođemo u grupnu fazu Evrolige imamo zagarantovan Evrokup. Nije mala stvar za Vršac da ima ekipu u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, a samim plasmanom u kvalifikacije pripadamo tom društvu", rekao je Lukajić.

Hemofarmje uspeo da sačuva 13 poena prednosti iz prvog susreta sa Hapoel Galilom u Izraelu i uprkos porazu nastavi svoj put ka najjačem evropskom takmičenju - 77:86. Alba je u ukupnom zbiru bila bolja od francuskog Roana. 

2024 © - Vesti online