Nedelja 26.09.2010.
18:08
Tanjug

Bogdanović: Priština ne odustaje od nasilja

Nasilje nad Srbima se nastavlja: Goran Bogdanović
 



Bogdanović je u saopštenju naveo da Priština ovakvim potezima želi stvaranje atmosfere straha i potpune izolacije Srba, i to u trenutku kada se očekuju pregovori o svim postojećim problemima, ukljucujuci i pitanje telekomunikacija.


"Ovaj čin kosmetskih privremenih institucija, takode, nedvosmisleno pokazuje da na svaki konstruktivan stav Beogarada Priština odgovara jednostarnim potezom i provokacijama", istakao je Bogdanović.

Evidentno je da ovakvi potezi kosmetskih privremenih institucija imaju za cilj zastrašivanje preostalih Srba južno od Ibra i njihovo etnicko čišćenje, ali ujedno pokazuju da Prištini nije stalo do iskrenog dijaloga i postizanja kompromisa, smatra ministar.


Ona strana koja pred predstojeći dijalog stvara tenzije, atmosferu sukoba i povlači jednostrane nasilničke poteze, mora da snosi odgovornost za posledice takvih postupaka, rekao je Bogdanović.


Ministar je istakao da u trenucima pred predstojeći dijalog međunarodna zajednica mora da što pre preventivno reaguje, da bi sprečila nedgovorno ponašanje i dalje povlačenje jednostranih poteza Prištine.


Bogdanović je pozvao međunarodne predstavnike u pokrajini da obezbede nesmetan rad srpskih operatera na Kosmetu i stvore uslove za normalan i bezbedan život srpskog stanovništva, ali i da spreče nasilje privremenih kosmetskih institucija nad preostalim Srbima u pokrajini.

2024 © - Vesti online