Nedelja 26.09.2010.
05:25
SarajevoX

Ubila suparnicu iz ljubomore

Els Klotemans optužena je za ubistvo Els Van Doren (38). Pre četiri godine Van Doren je pala sa visine od 1.000 metara, dok je skakala sa Klotemansovom i muškarcem koga su obe volele.

Van Dorenova se držala za ruke u vazdušnoj formaciji sa svojim ljubavnikom samo nekoliko sekundi pre nego što je primetila da njen padobran ne može da se otvori.

Els Klotemans (levo) osumnjičena je da je iz ljubomore ubila Els Van Doren (desno)

Els Van Doren je skočila iz aviona sa ljubavnikom Marselom Somersom i još jednim muškarcem. Ovo troje su se držali za ruke u formaciji koju su uvežbavali na terenu zajedno sa Clotemansovom, piše list "Le Soir". Ali Els Klotemans nije skočila zajedno sa njima, već malo kasnije. Ona je mogla da gleda kako su se troje skakača razdvojili na visini od 1.000 metara da otvore padobrane, ali Van Doren je uzaludno pokušavala da otvori svoj.

"Els je sve pokušala da se spasi. Pokušala da je otvori rezervni padobran ali nije uspela. To se nikad nije desilo", rekao je Luk Dejgers, pilot aviona sa koga su skočili.

Pošto je ustanovila da su užad na padobranu presečena, policija je uhapsila Els Klotemans u januaru 2007. godine. Inspektori veruju da je Klotemans napisala anonimno pismo i zvala Van Dorenovu telefonom ne predstavljajući se.

Tužioci su rekli da je osumnjičena noć pre incidenta provela u stanu sa Van Dorenovom, majkom dvoje djece i da je tada imala priliku da preseče kanape na padobranu. Eksperti kažu da je za to potrebno najviše 30 sekundi i to da se preseče makazama. Više od 200 svedoka biće pozvano da svedoči na suđenju koje ća trajati četiri nedelje, a presuda se očekuje 20. oktobra.

Els Klotemans (26), učiteljica u osnovnoj školi, odbacila je optužbe.Klotemansova nije pokazivala emocije dok je sudija Patrik Bojen pročitao optužnicu na 68 strana u sudinici u flamanskom gradu Tongerenu.

2024 © - Vesti online