Nedelja 26.09.2010.
02:17
Press

Tetovaža Milorada Dodika hit u Ex-Yu

Kako piše ''Press'', portret tetovaža Milorada Dodika, plaćena 300 maraka, osvanula je na levom ramenu muškarca, a autor tetovaže Igor Pešić Pedi iz banjalučkog „Tatu studija" već punih osam meseci brižljivo čuva privatnost njenog vlasnika.

Igor Pešić Pedi

- To je jedan pravi gospodin koji je pre osam meseci samouvereno ušao u studio za tetoviranje i odbrusio: ''Istetoviraj mi Milorada Dodika. Plaćam koliko god da košta", i pokazao na levo rame. U prvom trenutku sam se zbunio. Zapravo, to mi je bio prvi klijent s kojim nisam prozborio ni reč o razlozima i motivima tetoviranja - kazao je Pešić za ''Press''.

Postala hit: Tetovaža sa likom Milorada Dodika

Seća se da je tetoviranje Dodikovog portreta trajalo puna četiri sata sa kraćim pauzama, piše boegradski list.

Fotografiju premijera Srpske je pronašao na internetu, a onda je usledilo njeno kopiranje na kožu klijenta, koji je iz banjalučkog regiona.

- Majstor tetovaže kod portretisanja mora biti precizan i koncentrisan, pogotovo ako je reč o javnoj ličnosti kakva je premijer Dodik.

Ne sme biti propusta. Sad sam uveren da ih nije ni bilo, jer slika tetovaže s likom Dodika je do sada obišla sav prostor od Triglava do Đevđelije i postala veoma popularna - kaže Pešić i naglašava da je klijent iz studija otišao presrećan i zadovoljan.

- Teško je poverovati da mi niko nije tražio da mu istetoviram, recimo, Josipa Broza Tita. Ipak, po izričitoj želji nekih klijenata nacrtao sam nekoliko portreta Franje Tuđmana, Slobodana Miloševića i popa Đujića, a kokarde, šahovnice, polumeseci i zvezde su najbrojniji motivi tetovaža kod ovdašnjih ljudi - kaže tatu-majstor.

2024 © - Vesti online