Subota 25.09.2010.
21:55
Tanjug

Čeda: Rešenje za Kosmet ulazak u NATO

NATO je rešenje za Kosmet: Čedomir Jovanović
 


 

Jovanović je izjavio da LDP ima puno poštovanje za Rusiju i za Ujedinjene nacije, ali "prostor za korigovanje odnosa i relaksaciju stalnog neprijateljstva Beograda i Prištine može se tražiti samo kroz partnerstvo sa najvažnijim zemljama Evropske unije i Sjedinjenim Američkim Državama."


"Zato je EU prirodan lider tog dijaloga, pogotovo što ona za to ima punu podršku Sjedinjenih Američkih Država", poručio je Jovanović, prema saopštenju LDP.


Jovanović je dalje kazao kako vlasti Srbije u nove pregovore o Kosmetu ne mogu da uđu sa starom navikom da od građana kriju kako će i o čemu razgovarati, a da istim neuspešnim kadrovima budu poverena rukovodeća mesta u pregovaračkom timu.


LDP ne prihvata takvu gubitničku strategiju jer potrošeni ljudi sa katastrofalnim rezultatima ne smeju dobiti priliku da sprovode novu politiku, naveo je Jovanović.

On smatra da je Srbija sazrela i da građani danas jasno pokazuju da ne žele da u njihovo ime odlučuju "oni koji su godinama trošili vreme i novac kao članovi ili savetnici različitih Koštuničinih, Tadićevih ili Jeremićevih timova koji su redom izgubili sve diplomatske ofanzive koje su vodili".

"Srbija u svojoj politici treba da bude pozitivna, nikako destruktivna," kazao je Jovanović, dodajući da LDP isti zahtev ima i prema Prištini i političarima na Kosmetu.

2024 © - Vesti online