Subota 25.09.2010.
19:05
Vestionline

Pljačkaš zlatare: Uhvatite me miševi!

Zbog zlata upucali dvoje ljudi
 

Bjeladinović je na svom Fejsbuk profilu napisao da je "osudjen na dve godine radi pokušaja ubistva, osudjen godinu i 4 mjeseca za otmicu, trenutno u bjekstvu...".

Pucao i sa 18 godina

 

Podgorička "Pobjeda" je 21. marta 2007. objavila sledeću vest:

"Apelacioni sud potvrdio je i presudu sudije Radovana Mandića, iz Višeg suda u Podgorici, kojom je Andrija A. Bjeladinović (19) osuđen na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva Mata Bigovića. Vijeće apelacionog suda sudije Vukomana Golubovića ocijenilo je žalbu višeg državnog tužioca kao neosnovanu i potvrdilo presudu, kojom je utvrđeno da je Bjeladinović 15. decembra 2005. oko 23 časa, u Risnu, pokušao ubiti Bigovića, tako što je u njegovom pravcu dok je oštećeni sjedio na mjestu vozača u “vv transporteru” ispalio dva metka, od kojih ga je pogodio jedan, nanoseći mu prostreline u prednjem dijelu trbuha i nadkoljenicama obje noge.

Od biografije je naveo da je završio pomorsku školu, a član je grupe "Ili imaš muda ili ideš u školu".


Na "zidu" svoje stranice je ostavio poruku: "Pozdrav za specijalne jedinice Crne Gore, oćete li me uhvatit miševi!"
 

Novosadska policija je danas saopštila da je nekoliko sati posle jučerašnje pljačke novosadske zlatare "Šiket", u kojoj su dve osobe ranjene, uhapsila su Nenada Skočića (57) iz Paraćina, a u toku je intenzivna potraga za drugim osumnjičenim napadačem, crnogorskim državljaninom Andrijom Bjeladinovićem, prenosi Radio-televizija Vojvodine.

Skočić je priveden i biće zadržan u policiji u zakonskom roku, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Policija je saopštila da se Skočić i Bjeladinović terete da su u petak oko podneva, maskirani i naoružani, upalu u zlataru u Železničkoj ulici, uzeli izvesnu količinu zlata i ranili iz vatrenog oružja Eleonoru Urban (24) i Arona Šiketa (25) iz Novog Sada.

Prethodne noći oni su u Novom Sadu ukrali "audi", zamenili registarske tablice i taj automobil parkirali u obližnjoj ulici, ostavivši u njemu pištolj i automatski pištolj "škorpion" s municijom, navodi novosadska policija.
 

2024 © - Vesti online