Subota 25.09.2010.
16:04
Vestionline

Potopljena Pula, Slovenija ponovo ugrožena

Bujica odnela asfalt u nekim pulskim naseljima

U centru Pule voda je ispumpana sa saobraćajnica, a najteže je na području Štinjana i Valbandona gde je voda u podrumima visoka oko metar. Na najkritičnijim mestima vatrogasci su celu noć ispumpavali vodu iz poplavljenih zgrada i kuća.

Problema ima i na takozvanom Istarskom ipsilonu, kod odmorišta Bale, gde je uspostavljena privremena regulacija saobraćaja, navela je Hrvatska televizija.

Kiša koju su najavili meteorolozi, od jutros pada u Sloveniji i zapadnim delovima zemlje, što će značiti porast nivoa reke Save koja je pre nedelju dana poplavila sela oko Zagreba i Velike Gorice. Iako se procenjuje da visina vodenog talasa neće biti takva kao prošlog vikenda hidrolozi predviđaju mogućnost da reke i potoci izazovu nove poplave.

Potopljeno Laško u Sloveniji prošle nedelje

"Hrvatske vode" već su počele pripreme za dolazak novog vodenog talasa, a osim sistema za uzbunjivanje stanovništva, u pripravnosti su i vojska i policija.


U poplavama, koje su pogodile Sloveniju od 17. do 19. septembra, život su izgubile tri osobe, a prema preliminarnim procenama, koje je iznela Pres služba Vlade Slovenije, privredi je pričinjena materijalna šteta između 25 i 30 miliona evra, 17 miliona evra saobraćajnoj infrastrukturi, a voda je uništila i više od 18.000 hektara oranica.

2024 © - Vesti online