Subota 25.09.2010.
09:45
Vestionline

Makedonija: Grci nas sabotiraju zbog imena

''To će biti veliki korak za nas, ali i veliki korak ka ispunjenju zajedničke viziije za ceo region'', rekao je Ivanov tokom debate u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.
On je u govoru rekao da je ohrabren situacijom na Balkanu, za koju je rekao da je odlikuju intenzivnije komunikacije i saradnja, kao i bolje razumevanje i poštovanje.

Bilo u NATO, ili EU, Grčka nas blokira: Đorđe Ivanov

Ivanov je, međutim, dodao da Atina i dalje sprečava približavanje Skoplja Evropskoj uniji i NATO-u, podsetivši da se Grčka još pre 15 godina obavezala da neće sprečavati pristup Makedonije međunarodnim institucijama i integracijama.


''Moja zemlja i dalje čeka pred vratima (EU i NATO-a) zbog akcija našeg južnog suseda, koje su u suprotnosti sa tim obavezama'', rekao je Ivanov.


On je podsetio da se u sedištu UN u četvrtak susreo sa grčkim premijerom Jorgosom Papandreuom, ''u cilju izgradnje klime uzajamnog poverenja i razumevanja''.

''Republika Makedonija i njeni građani zaslužuju da uživaju u koristima članstva u NATO-u i da započnu pregovore o pridruživanju sa EU'', istakao je makedonski predsednik.

2024 © - Vesti online