Četvrtak 23.09.2010.
12:36
Vestionline

Insajder za "drumsku mafiju" vraćen na posao

Radomirović je rekao da je Milošević, koji je svojevremeno dobio otkaz, a kasnije vraćen na posao ali samo ugovorom na određeno vreme, koji je bio obnavljan svakih šest meseci i uvek bio pod pretnjom da će ostati bez posla, sada konačno zaposlen za stalno. 

Za svaku pohvalu: Goran Milošević je prijavio slučaj korupcije
 


Radomirović je izjavio RTS-u da su se iz portala obratili "Putevima Srbije" i ministru za infrastrukturu Milutinu Mrkonjiću, koji je podržao inicijativu da se Milošević vrati na posao.

On je naveo da se prijave, koje su sajtu stigle iz cele Srbije, od severa - Subotice i Sombora, do juga i Kosovske Kamenice, odnose na sve vidove života, na privatna i javna preduzeća, probleme zapošljavanja, otkaza, rad inspekcije, lokalne samouprave i ministarstva.


Na sajtu "www.pištaljka.rs" građani mogu anonimno da prijave takve pojave i internet omogućava potpunu zaštitu i anonimnost, rekao je Radomirović.


Kada je izbila afera o drumskoj mafiji i otkrivena organizovana kriminalna grupa koja je izdavala lažne kartice za putarinu, osuđena je 41 osoba i svi koji su radili na naplatnim rampama dobili su otkaz, a tada je bez posla ostao i radnik koji je prijavio malverzaciju, Goran Milošević, koji tri godine nije mogao da se vrati na posao.


Uz pomoć Poverenika za informacije od javnog značaja, novinara sajta "Pištaljka" i Mrkonjića, nepravda je ispravljena i Milošević je pre sedam dana postavljen za rukovodioca.

Mrkonjić je izjavio RTS-u da je borba protiv korupcije "zadatak broj 1" i da "takve ljude kao što je Goran poštujemo".

2024 © - Vesti online