Četvrtak 23.09.2010.
13:02
V. Tasić - Vesti

Jašar: Pevači plaćaju gostovanje na TV

Ponosan na sebe: Jašar Ahmedovski
 

Ponosan je na to što ga nema mnogo u medijima, ali ga ljudi i dalje prepoznaju na ulici i smatraju gospodinom.
 

- Iz dana u dan sve sam ponosniji na sebe. Kada vidim u šta se estrada pretvorila, šta se radi i ko sve danas peva, kažem sebi: "Jašare, svaka ti čast što si ostao normalan!" Gledam neke starije kolege, velike pevače, kako sebi dozvoljavaju sve i svašta samo da bi bili u medijima. Tužno mi je na šta su spali. Pokušavam da ih razumem, ali ne vredi, ne ide... Odem povremeno u neku emisiju koja mi se ne sviđa, pa me je posle sramota pet dana da izađem na ulicu - iskren je Jašar.
 

Da li je moguće da posle 30 godina karijerom ne maštate o koncertu u Beogradu?
 

Hitovi bez reklame

 

Zašto ste nove pesme objavili na internetu, a ne za neku izdavačku kuću?

- Nedavno sam obnovio saradnju sa Miletom Basom, snimio sam dve njegove pesme i jednu koju sam sam napisao. Diskografija je u krizi, uopšte nema smisla objavljivati albume. Ne treba mi da mi neko isprazni džepove, da me upotrebi i baci! Imao sam nekoliko ponuda, ali ne, hvala lepo. Stavio sam pesme na internet, da opipam puls publike. Izgleda da sam uradio pravu stvar, jer mi na tezgama traže da pevam i te pesme. Već su ušle u narod bez ikakve reklame - kaže Jašar.

- Svim pevačima su usta puna koncerata. To što mi radimo na terenu, nema mnogo veze s tim. U Beogradu bih voleo da pevam, ali neću tako da lečim komplekse. Većina pevača koncerte u Beogradu pravi kako bi se dokazivala sebi i drugima. Uglavnom imaju razrađene šeme za dovlačenje publike. Danas nije dovoljno poklanjati karte, ljudima se nude prevoz, lanč-paketi... Neki samo što nisu počeli da biju i plaćaju publiku kako bi ih slušala. Pevači su postali kao političke stranke, a ja dotle nisam stigao, niti ću.
 

Mnogi su mislili da nećete "silaziti" sa televizije kada ste se okumili sa Sašom Popovićem. Da li vas je bar zvao da budete član žirija za buduće "Zvezde Granda"?
 

- Već godinama sa kumom nisam u kontaktu. Eto, tek tako... Danas o muzici diskutuju i Kurta i Murta, na televiziji gostuju razni i lupeta ko šta stigne. Ne treba meni da se pojavljujem u takvom društvu. Došlo je vreme da na televiziju ne možeš ako ne poltronišeš vlasnicima ili ne kupiš neki od "paketa" koji se nudi. Postoje cenovnici, zna se koliko košta gostovanje u pojedinim emisijama. Publika gleda i nema pojma da su mnogi debelo platili kako bi se šepurili na malim ekranima.
 

Vi nećete da platite?
 

- Zašto bih platio? Nisam ja iskompleksirani pevačić gladan slave. Slažem se, mnogi treba da plate, ali ja neću. Šta će meni ti njihovi "paketi", dvomesečni, šestomesečni, godišnji... Trajem 30 godina iako ne plaćam za gostovanje na televiziji. Ja sam čovek iz nekih drugih vremena kada su se cenili kultura, znanje, talenat, lepo vaspitanje.

2024 © - Vesti online