Sreda 22.09.2010.
14:58 >> 15:52h
Tanjug

Protest policajaca ispred Vlade petog oktobra

Policija na ulici traži bolje uslove rada

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović je rekao na konferenciji za novinare da očekuje da će na protestu bio oko 5.000 članova tog sindikata iz cele Srbije i pozvao zaposlene u MUP-u da im se pridruže.

Potpisivanje kolektivnog ugovora kojim bi se definisala isplata noćnog i prekovremenog rada, angažovanja tokom državnih praznika kao i obezbeđivanje opreme i uniformi za rad, osnovni su zahtevi tog sindikata.

Mijailović je naveo da su su pregovori o kolektivnom ugovoru sa nadležnima u MUP-u prekinuti ne voljom sindikata i najavio da će od Vlade Srbije zatržiti formiranje posebne radne grupe za te aktivnosti.

On nije isključio mogućnost organizovanja novog štrajka ukoliko posle protesnog okupljanja 5.oktobra ne dođe do ispunjavanja sindikalnih zahteva.

Mijailović je novinarima pokazao primere uniformi za koje tvrdi da su kvalitetnije i jeftinije od onih koje želi da nabavi rukovodstvo MUP-a najavivši da će od Vlade tražiti da se za policajce kupe uniforme koje je odabrao sindikat.

2024 © - Vesti online