Utorak 21.09.2010.
17:29
Vestionline

"Ne treba da nas pojede pritisak"

Teniska reprezentacija Srbije

Tipsarević trenira za predstojeće duele kako bi se što volje pripremio za finale Dejvis kupa sa Francuskom u beogradskoj Areni. Finale je zakazano od 3. do 5. oktobra.

"Slavili smo i veselili se... Najveću tremu imao sam samo par minuta pre odlučujućeg meča, ali je ona brzo prošla. Dobro sam počeo i jako mi je drago što smo iskoristili veliku šansu... Igrajući kući mi smo favoriti protiv Francuske. Ne treba da nas pojede pritisak i svi želimo da završimo posao kako valja. Najverovatnije igramo u Areni i nadam se da će se ispuniti do poslednjeg mesta. Vrstu podloge ćemo izabrati svi zajedno", rekao je Tipsarević.

Žreb 1. kola Dejvis kupa 2011. u sredu

 

Žreb za prvo kolo narednog ciklusa Svetske grupe Dejvis kupa obaviće se u sredu u Briselu. Srbija je četvrta reprezentacija na ITF listi, ali je pravilo da se finalisti pozicioniraju na prvo i drugo mesto prilikom žreba. To znači da će Srbi i Francuzi sigurno biti u različitim delovima "kostura", odnosno, ni naredne godine ne mogu da se sretnu pre finala.

 

Pored "orlova" i "galskih petlova" među nosiocima su i selekcije Španije, Češke, Argentine, SAD, Rusije i Hrvatske. U drugom šeširu, potencijalnim protivnicima Srbije, nalaze se Austrija, Belgija, Čile, Nemačka, Indija, Kazahstan, Rumunija i Švedska.

Samo u slučaju da rivali budu Nemačka ili Kazahstan Srbija će biti domaćin na startu narednog ciklusa Dejvis kupa, dok će u svim ostalim varijantama biti gost.


 

2024 © - Vesti online