Utorak 21.09.2010.
17:09 >> 19:13h
Tanjug

Jelena Rašić ostaje u haškom pritvoru

Haški tribunal

Rašićeva je optužena za podmićivanje svedoka da svedoče u korist haškog optuženika Milana Lukića.

Sadašnji članovi tima Milana Lukića u žalbenom postupku demantuju da je Rašić sada angažovana u odbrani Lukića i navode da je ona u prvostepenom postupku radila na organizacionim poslovima.


"Ona nije pravnik i kao ekonomista je radila kao menadžer za taj slučaj. Nije angažovana u timu koji zastupa Milana Lukića u žalbenom postupku i on nije upoznat sa njenim aktivnostima", rekao je za B92 član Lukićevog tima advokat Vladimir Božović.


"Ja sam zajedno sa advokatom Tomislavom Višnjićem u žalbenom postupku u slučaju Milana Lukića, i ta žalba je sada na dnevnom redu. Stoga smatram optužnicu protiv Rašićeve pritiskom tužilaštva na žalbeno veće, pre svega imajući u vidu činjenicu da Rašićeva nije advokat, već je ekonomista i veoma davno je bila u timu Lukićeve odbrane kao tehničko lice", rekao je Božović


Rašić je optužena za podmićivanje svedoka Zuhdije Tabaković, koju je prema navodima optužnice podmitila 2008. godine da svedoči u korist haškog optuženika Milana Lukića. Optužnica protiv Rašićeve potvrđena je 26. avgusta, a ona je u ponedeljak prebačena u Haški tribunal.

Tribunal je Milana Lukića u julu prošle godine osudio na doživotni zatvor, zbog zločina nad muslimanima u Višegradu 1992-94. godine, a predmet je u žalbenom postupku.

2024 © - Vesti online